آثار محبت به حضرت فاطمه علیهاالسلام
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یَا سَلْمَانُ مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَةَ ابْنَتِی فَهُوَ فِی الْجَنَّةِ مَعِی وَ مَنْ أَبْغَضَهَا فَهُوَ فِی النَّارِ یَا سَلْمَانُ حُبُّ فَاطِمَةَ یَنْفَعُ فِی مِائَةِ مَوْطِنٍ أَیْسَرُ تِلْكَ الْمَوَاطِنِ الْمَوْتُ وَ…
از سلمان فارسی روایت شده که رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودن67د: ای سلمان! هر کس دخترم فاطمه را دوست بدارد با من در بهشت است و کسی که در دل کینه او را داشته باشد در آتش جهنم است. ای سلمان! دوستی فاطمه (علیهاالسلام) در ده جا سودمند است که آسانترین آن مواضع: مرگ، قبر، میزان، در محشر، در پل صراط، و هنگام محاسبه اعمال است. هر کس دخترم فاطمه از او راضی باشد من از او راضیم و هر کس من از او راضی باشم خدا از او راضی خواهد بود. (1)
شفاعت شدن و شفاعت کردن
در روایتی دیگر آمده است که محبین حضرت زهرا علیا السّلام دارای مقام شفاعت هستند:
قَالَ جَابِرٌ لِأَبِی جَعْفَرٍ ع : … فَیَقُولُ اللَّهُ یَا بِنْتَ حَبِیبِی ارْجِعِی فَانْظُرِی مَنْ كَانَ فِی قَلْبِهِ حُبٌّ لَكِ أَوْ لِأَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَّتِكِ خُذِی بِیَدِهِ فَأَدْخِلِیهِ الْجَنَّة … فَیَقُولُ اللَّهُ یَا أَحِبَّائِی ارْجِعُوا وَ انْظُرُوا مَنْ أَحَبَّكُمْ لِحُبِّ فَاطِمَةَ انْظُرُوا مَنْ أَطْعَمَكُمْ لِحُبِّ فَاطِمَةَ … انْظُرُوا مَنْ رَدَّ عَنْكُمْ غَیْبَةً فِی حُبِّ فَاطِمَةَ خُذُوا بِیَدِهِ وَ أَدْخِلُوهُ الْجَنَّة… (2)؛ امام صادق علیه السّلام فرماید: جابر بن عبداللَّه به امام باقر علیه السّلام عرض كرد: جانم به فداى تو اى فرزند رسول خدا! از تو میخواهم تا درباره فضل و برترى جدّه ات فاطمه علیهاالسّلام حدیثى برایم نقل كنى كه شیعیان از شنیدن آن خوشحال شوند.
امام فرمود: اجدادم از رسول خدا نقل كرده اند كه ایشان فرمود: هنگامى كه روز قیامت فرا مى رسد … خداوند متعال مى فرماید: اى اهل محشر! در این روز كرامت از آن كیست؟
محمّد، على، حسن و حسین مى گویند: كرامت مخصوص خداوندى است كه یگانه و قهّار مى باشد.
پس خداوند مى فرماید: اى اهل محشر! من عزّت و كرامت را براى محمّد، على، حسن و حسین و فاطمه قرار دادم، پس سر خود را فرود آورید و چشم خود را ببندید تا فاطمه به سوى بهشت رود.
در این هنگام جبرئیل ناقهاى از بهشت، براى حضرت فاطمه آماده میكند و دو پهلوى آن را با بهترین پارچهها و زینتهاى بهشتى پوشانیده و آن را مینشاند و فاطمه بر آن سوار میشود. آنگاه در حالى كه اطراف شتر را هزاران فرشته پر كردهاند، حضرت فاطمه علیهاالسّلام به سوى بهشت میرود ولى هنگامى كه بر در بهشت میرسد پشت سرش را مینگرد، و در این حال خطاب میرسد: اى دختر حبیب من! براى چه توقف كرده و پشت سرت را مینگرى در حالى كه من فرمان دادم تا داخل بهشت شوى؟
فاطمه میگوید: پروردگارا! دوست دارم در چنین روزى قدر و منزلت من شناخته شود. خداوند میفرماید: اى دختر حبیب من! باز گرد و در میان اهل محشر بنگر، و هر كسى كه محبت تو یا یكى از فرزندان تو را در دل دارد دست او را بگیر و داخل بهشت نما.
امام باقر علیه السّلام فرماید: اى جابر! به خداوند سوگند كه فاطمه در آن روز شیعیان خود را به گونهاى از میان اهل محشر جدا میكند و نجات میدهد كه پرنده دانههاى نیكو را از میان دانههاى بیارزش جدا مي كند.
هنگامى كه فاطمه با شیعیانش بر در بهشت میرسند خداوند در دل شیعیان فاطمه القا میكند كه بایستند، پس آنان می ایستند و پشت سر خود را مینگرند، خداوند عزیز و بزرگ میفرماید: اى دوستان من! براى چه پشت سر خود را مینگرید در حالى كه من شفاعت فاطمه را در باره شما پذیرفتهام. شیعیان جواب میدهند: پروردگارا! ما دوست داریم كه در این چنین روزى قدر و منزلت ما شناخته شود.
خدا میفرماید: پس بازگردید و هر كسى را كه شما را براى دوستى فاطمه دوست میداشته، و هر كسى را كه براى محبت فاطمه شما را اطعام كرده و یا پوشانیده، و یا جرعهاى آب به شما داده، و یا در غیاب شما از شما دفاع و حمایت كرده، دست آنان را بگیرید و داخل بهشت نمایید… (3)
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
پی نوشت:
1. بحارالأنوار، ج ۲۷، ۱۱۶، باب ۴- ثواب حبهم و نصرهم و ولایتهم
2. بحار الأنوار ، ج۴۳، ص: ۶۵ و ج ۸، ص ۵۱ ، تفسیر فرات، ص ۲۹8
3. زندگانى حضرت زهرا علیهاالسلام (روحانى)،ص ۳۴۰ تا ص ۳۴۴