آن چیزی که بناست پرواز کند، به اعلی علیین برود و مشمول «انالله و انا الیه راجعون» (بقره/۱۵۶) شود، روح انسان است.
مولی الموالی(ع) می فرمایند: «المرائی ظاهره جمیل و باطنه علیل» آن که اهل ریا شد، ظاهرش زیباست اما وای چه باطن مریضی دارد. کدام مریضی بدتر از مریضی روحی؟
به حاج شیخ جعفر مجتهدی گفتند: شما این همه به بیماری ها، رنج و مصیبت گرفتار شده اید، آیا به پروردگار عالم شکوه کرده اید؟
دیدند ایشان با کمال تعجب فرمودند: بله شکوه کردم، منتها از مریضی درونی خودم شکوه کردم، فرموده بودند: اگر تمام عمرم لحظه به لحظه اش در بستر باشم و تمام بیماری های ناشناخته شده به سمت من بیایند، ولی به من تضمین بدهند که تو مریضی روحی نمی گیری، به خودش قسم همه بیماری ها را می پذیرم؛ چون مریضی روحی و مریضی باطن دردآور است❗️
اولیاء خدا می گویند؛ مثال ریا همان بیماری خوره است که به جان انسان می افتد و او را آرام آرام می برد، یک موقعی می بیند دیگر روح طیب، پاک و الهی ندارد و خباثت وجودش را گرفته است. اولیاء از این می ترسند.
حاج شیخ جعفر مجتهدی، آن عارف بزرگوار می فرمایند: حاضرم همه بیماریهای جسمی را بپذیرم اما به شرط آن که من ناحیه الله تبارک و تعالی یا از ناحیه مولایم تضمین داده بشود که من به بیماری روحی دچار نیستم.
آن چیزی که بناست پرواز کند، به اعلی علیین برود و مشمول «انالله و انا الیه راجعون» (بقره/۱۵۶) شود، روح انسان است. اگر جسم چند صباحی هم مریض باشد، موقعی که انسان جان به جان آفرین تسلیم می کند همه دردها و گرفتاری های جسمی از بین می رود.
آن عملی که بیشتر از همه روح را بیمار می کند و بیماری اش هم محسوس نیست، ریا است. «المرائی ظاهره جمیل و باطنه علیل» شخص ریاکار خودش هم خبر ندارد، ظاهرش ظاهر خوبی است، اما وامصیبت که باطن به خرابی رفته است. لذا اولیاء خدا می ترسند. این که همه دنبال عمل برای خدا هستند، به خاطر این است.
گزیده ای از سخنان آیت الله روح الله #قرهی
#ترک_ریا