برگزاری سلسله مباحث امام شناسی با موضوع شئون امام، ولایت تکوینی و تشریعی از سوی مدرسه علمیه خواهران فاطمه محدثه(س) اصفهان
سلسله مباحث امام شناسی با موضوع شئون امام، ولایت تکوینی و تشریعی با حضور اساتید، دانش آموختگان از سوی مدرسه علمیه خواهران فاطمه محدثه(س) اصفهان برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید علی احمدی، استاد بنیاد امامت مهم ترین شئون امام را مرجعیت دینی و علمی برشمرد و بیان داشت: دین در سه بخش احکام، عقاید، اخلاق با جهت عقلانی و وحیانی می باشد که امام در همه این موارد مرجع تام می باشد.
این استاد بنیاد امامت در ادامه به مهجوریت قرآن اشاره کرد و تصریح کرد: مهجوریت قرآن به مهجوریت امام است که بر ما لازم است جایگاه امام خود را بشناسیم تا قرآن از مهجوریت خارج شود.
وی در ادامه مطالب امام شناسی به ولایت تکوینی و تشریعی اشاره کرد و با استناد به آیه 37 سوره احزاب در توضیح ولایت امام بیان داشت: آمر و ناهی باید استیلا و تسلط داشته باشند و همچنین مکلف یا مخاطب، اختیاری از خود نداشته باشد به این معنی که دو اختیار الهی و امتیاز مکلف با هم منافات دارد و با ولایت مطلقه خدا در تضاد است.
این استاد فرهیخته در تفسیر آیه 55 سوره مائده، آیه ولایت تبیین کرد: در تفاسیر شیعه ولایت را در این آیه ولایت تکوینی برشمردند، در حالی که بیانگر ولایت تشریعی است.
وی با تاکید بر اینکه ولایت تکوینی پلی است در راستای پذیرش ولایت تشریعی گفت: ولایت تکوینی ما را به ولایت تشریعی می رساند.
حجت الاسلام احمدی گفت: در اراده تکوینی، اراده مکلف ربطی ندارد، پس بر می آید که پذیرش بی معنا است در حالی که اگر ولایت تشریعی را نپذیریم عصیان کردیم و عصیان به معنی خروج از ولایت الهی به ولایت شیطانی است.
شایان ذکر است سلسله مباحث امام شناسی دوشنبه هر هفته ویژه اساتید، دانش آموختگان و مبلغان در مدرسه علمیه خواهران فاطمه محدثه(س) اصفهان برگزار می شود.