سه درسی که باید از حضرت زهرا(س) بگیریم، " هدیه به بی بی فاطمه زهرا(س) "
تقارن آغازین روزهای سال 1392 با ایام شهادت بانوی آب و آیینه، صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا (س) چراغی است برای پیدا کردن مسیر زندگی سعادتمندانه، مسیری برای جانهایی که به دنبال حول حالنای ساعات تحویل سال نو هستند تا در نور ایام فاطمیه احسن الحالی فاطمی را درک کنند.
پس از سخنان مقام معظم رهبری در خراسان شمالی و طرح جدی مبحث سبک زندگی و نیز نقل خاطراه ای از ایشان که فرموده اند رزق سال کشور را در شبهای فاطمیه میگیرند، لزوم توجه بیش از پیش به ابعاد مختلف زندگی حضرت زهرا (س) بر همگان روشن شد.به گزارش بولتن نیوز، پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) و ماجرای خلافت امیرمومنان علی (ع) و وقوع انحرافهای متعدد از مسیر اسلام و تعدی ها به حقوق اهل بیت (ع) و از آن جمله غصب فدک ،حضرت زهرا (س) با جمعي از زنان بني هاشم به مسجد رفتند و خطبهاي تاريخي بيان فرمود و طی آن، حقايق مهمي را بازگو كردند تا این خطبه برای همیشه تاریخ حاوی آموزه هایی گرانبها برای نیل به سبک زندگی فاطمی باشد که به 3 مورد از تاکیدات و آموزه های آن در حوزه زندگی اجتماعی پرداخته می شود:
1- امر به معروف : امر به معروف یکی از زیباترین واجبات آیین اسلام است که مهرورزی اسلام را نمایش می دهد، آنجا که یک مسلمان چون دیگری را دوست دارد او را به معروفی فرا می خواند تا آن معروف و خوبی به دیگر صفات او اضافه شود . با اندکی تامل در این آموزه و مداقه در شرایط و درستی آن به نیکویی مشاهده میکنیم که با اجرای این واجب چه میزان رشد اخلاقی و معنوی در جامعه ایجاد خواهد شد، حضرت زهرا (س) در بخشی از خطبه این نکته را مورد توجه قرار می دهند و می فرمایند : ” خداوند امر به معروف را وسيلهاي براي اصلاح تودههاي مردم قرار داد."اما این اصل زیبای دین اسلام که یکی از آموزه های خطبه حضرت زهرا (س) نیز است در کجای زندگی ما قرار دارد؟ چه میزان از آثار هنری و ادبی ما به تبیین و تشویق این امر می پردازند؟ نگاه حاکم بر جامعه ایرانی در مورد امر به معروف چگونه است؟ وقتی رهبر فرزانه انقلاب امر به ورزش را نیز امر به معروف معرفی می کنند به دنبال تبلیغ و تشویق به هر دو مهم هستندو با نگاهی ظریف به تبیین این فریضه می پردازند. خوشبختانه در کتابهای درسی سالهای دبستان این آموزه گنجانده شده است اما این درس یک معادله ریاضی نیست که اگر دانش آموز یاد بگیرد کافی باشد، باید با هم افزایی در تدریس این آموزه ها، نسبت به حاکم شدن روح امر به معروف در جامعه تلاش کرد که در آن صورت جامعه ای سراسر زیبایی خواهیم داشت.
2- زكات:حضرت زهرا (س) در بخش دیگری از خطبه مسئله زکات را مورد توجه قرار می دهند و می فرمایند :” خداوند زكات را موجب تزكيه نفس و افزايش روزي قرار داد."زکات از مهمترین آموزه های اجتماعی ـ اقتصادی اسلامی است که حضرت زهرا (س) نیز با تاکید بر آن ، عملی شدن آن را موجب تزکیه نفس و افزایش روزی می دانند، تزکیه نفسی که از طریق رهایی روح از اسارت مادیات دنیایی حاصل می شود و افزایش روزی که علاوه بر معادلات خاص خدایی از طریق رشد ثروت در جامعه در پی تقویت مالی محرومان رخ می دهد.عملی شدن زکات و پایبندی به این فریضه، یکی از زیبایی های اقتصاد اسلامی را در کاهش فاصله طبقاتی به نمایش می گذارد. نمایشی که( با تاسف فراوان) نباید جلوه های هنری زیبایی از آن همه شکوه را در رسانه ها شاهد باشیم، رسانه هایی که با یک اتفاق منفی همه در پی انعکاس فوق العاده آن بر می آیند با بی توجهی به مسئله زکات و اثرات ارزشمند ناشی از آن، همچنان فاصله خود را با یک رسانه معیار اسلامی دور نگه می دارند.
3- قصاص:حضرت زهرا (س) می فرمایند : ” خداوند قصاص را وسيله حفظ نفوس انسانها قرار داد."، گویی حضرت زهرا (س) می دانند که کدام واجبات آرام آرام مورد بی مهری عده ای قرار خواهند گرفت،وقتی اصحاب رسانه و اهالی هنر و ادبیات ما که بر اساس قاعده باید اهل اندیشه و فلسفیدن باشند هنوز از چرایی قصاص سخن می رانند و سختی و خشونت این حکم، چه انتظاری باید از نوجوانان و جوانان داشته باشیم که در این میانه به اصل واجب شدن قصاص بیاندیشند و حکمتی دیگر از احکام الهی را دریابند ، البته در این نکته که بسیاری از اهالی دیار فرهنگ،هنر و ادب از دیگر مردم ( از دید ایشان عوام الناس) در موارد متعدد عقبتر هستند تردیدی نیست و نمونه چشمگیر اخیر آن نیز در سکوت معنادارشان در ماجرای فتنه و حمله به اسلام و تمامیت جمهوری اسلامی و اصل ولایت فقیه را نیز به خوبی به یاد داریم اما نباید اجازه داد این اندیشه ها در فرمهایی چون فیلم و موسیقی و … درآید و ذهن پاک نوجوان ما را بیالاید.
به طور حتم این3 نکته، تنها نکات و آموزه های زندگی اجتماعی خطبه حضرت زهرا (س) نیست، این خطبه سراسر آموزه هایی را شامل می شود که باید بارها خوانده شود، شرح داده شود و درسهایی ارزشمند برای زندگی سعادتمندانه دنیا و آخرت از آن گرفته شود اما نگاهی عمیق تر به آموزه های فوق و بیان آثار و نتایج تحقق آن از کلام حضرت زهرا(س) می تواند ما را ضمن آشنا کردن با برخی فرایض دینی با نوع نگاه حضرت زهرا(س) نیز اشنا کند، نگاهی که با اصلاح آن و الگوگیری از نگاه حضرت زهرا (س) به تغییراتی ارزشمند در زندگی منجر شود. انشاءالله