غیرت ...
غیرت یعنی حمیت، تعصب، ناموس پرستی (ناموس دوستی)؛ غیرت یعنی دفاع از محبوب در مقابل متجاوز.
مرد تکیه گاه زن است، مرد موظف است از حرمت و کرامت بانوی خویش دفاع کند و یک لحظه از ارزش و کرامت بانوی خویش غافل نشود.
یک از دلایل مهم بی حجابی زنان در جامعه عدم توجه مردان و رضایت آنان به بی حجابی ناموسشان است. از زاویه دید غیرت اگر زنی بی حجاب است و خود را در جامعه نمایان می کند علت آن بی غیرتی مردان است. اگر مردی دارای غیرت باشد در نگاهداری ناموس خود کوتاهی نمی کند.
پیامبر (صلوات الله علیه و آله و سلم) می فرمایند: “همانا غیرت نشانه ی ایمان است". (میزان الحکمه، ج7)
امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می فرمایند: “غیرت مرد ایمان است". (میزان الحکمه، ج7)
ایشان همچنین می فرمایند: “ارزش مرد به قدر همت او و پاکدامنی او به قدر غیرت اوست".
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: “همانا خداوند تعالی غیرتمند است و غیرت را دوست می دارد و به خاطر غیرتمندی است که فحش و زشتکاری آشکار و نهان را جرام فرموده است". (آثار الصادقین، ج16، ص134)
البته غیرت به جا و نا بجا وجود دارد. امام علی (علیه السلام) می فرمایند “غیرت بر دو گونه است؛ غیرت خوب و زیبایی که مرد با داشتن آن اهلش را اصلاح می کند” که اینگونه غیرت باعث اصلاح ناموس از بدحجابی و لاابالی گری می شود.
و “غیرتی که با داشتن آن وارد آتش می گردد". غیرت اگر به افراط برسد موجب بدگمانی مرد به ناموسش می شود. حضرت علی (علیه السلام) امام حسن (علیه السلام) می فرمایند: “از اظهار غیرت بی جهت، اجتناب کن؛ زیرا این عمل موجب آن می گردد که زن را از صحت عمل به فساد بکشاند". همچنین می فرمایند “غیرت زیاد درباره ی ناموست به خرج مده که به رفتار بد منسوب گردی".