توجه به سلامت روان
سلامت جسم و روان انسان، از جمله اموری است که اسلام به آن توجه خاصی نموده است. عدم تأمین نيازهای جسمانی و روانی، اگر مدت بسیاری ادامه يابد، سبب ايجاد اختلالهای رفتاری و بيماریهای روانتنی، یعنی بيماری های جسمی که در اثر عوامل روانی، بهخصوص اضطراب و نگرانی به وجود میآيد، خواهد شد.
بر اين اساس، بايد گفت يکی از عوامل افسردگی زنان، نداشتن ارتباط مناسب کلامی با همسرشان می باشد و اين مسئله، گاهی از عدم اطلاع از تفاوتهای ميان زن و مرد و آگاهینداشتن از خصوصيات روحی ـ روانی طرفين نشأت می گيرد.
خانواده، اوّلين و مهمترين مکان برای رعايت بهداشت روانی است. توجه به ارزش انسان، داشتن برنامهريزی صحيح و هدفمند، توکل بر خدا، قناعت، پرهيز از اندوه و کنترل خشم، اميد، مهربانی با خانواده، ميانهروی در کارها، تفريح و شوخطبعی، در شمار امور کمککننده به بهداشت روانی است. آيات قرآن نيز به بهداشت روانی توجه کرده است. تأکيد به ازدواج، اجتناب از روابط نامشروع، روابط صحيح با همسر، رفتار صحيح با والدين و رفتار صحيح با فرزندان، از جمله اين سفارشها هستند.
با دقت در نکات يادشده میتوان گفت: از جمله مسائل مؤثر در اين امر، «چگونگی ارتباط کلامی» و «چگونه سخن گفتن» و «از چه ادبياتی استفادهکردن» است.