علممداری
برخی تصور کردند که اسلام با علم و فناوری، از جمله ماهواره، مخالف است؛ اما حقیقت آن است که اسلام با علم مخالف نیست؛ چه اینکه همواره به اهمیت دانشاندوزی و پاسداشت عالمان تأکید کرده است: «قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَ الَّذِينَ لا يَعْلَمُونَ؛ بگو آيا كسانى كه مىدانند و كسانى كه نمىدانند، يكساناند؟»
اسلام همواره مسلمانان را به تمدنسازی و فراگیری علوم فرا خوانده است. به همین دلیل، مسلمانان در صدر اسلام، آنچنان پیشرفت نمودند که بخش وسیعی از جهانیان را تحت تأثیر فرهنگ خود قرار دادند. رسول اکرم از علم و حکمت، به عنوان گمشده مؤمن یاد نموده و علی نیز دانش را گمشده مؤمن خوانده است: «پس، آن را فراگیر و بیاموز؛ هرچند از منافق باشد.» و یا در جای دیگر فرموده: «حکمت را بیاموزید؛ هرچند از مشرکان باشد.» البته از منظر اسلام، علمی ارزش دارد که در خدمت انسانها قرار گرفته و رنگ الهی داشته باشد؛ در غیر این صورت، تیغی است در کف زنگی مست.
بیگهر را علم و فن آموختن
دادن تیغ است دست راهزن
تیغدادن در کف زنگی مست
به که افتد علم، ناکس را به دست
ماهواره، ابزار علمی دولبهای است که هم میتوان از آن به نفع بشریت استفاده کرد و هم با آن جامعه وخانوادهها را از هم پاشید. متأسفانه، تعداد بسیاری از خانوادهها از آن استفاده خطرآفرین مینمایند. اسلام، با ماهواره به عنوان یک پدیده علمی، مخالف نیست؛ بلکه مخالفت اسلام، با آن جنبههایی از ماهواره است که آسیبآفرین و منحرفکننده میباشد. مراجع عظام نیز حرمت استفاده از این وسیله را منوط به استفاده غیر مشروع نمودهاند، چنانكه آيتا… ناصر مكارم شيرازی به اين امر تصريح نموده است.